3G Sinyal Güçlendirici Sistemler

Yerleşim merkezlerinden uzakta bulunan fabrika, tesis ve şantiyelerde internet kullanımı son derece sorun hale gelmektedir. Yerleşim yerlerinde kullandığımız fiber internet, ADSL gibi kablolu internet çözümlerini buralarda kullanmak imkansız hizmeti taşımak ise son derece külfetlidir.

Bu gibi kablolu çözümlerin mümkün olmadığı durumlarda GSM şebekelerinin sunduğu 3G teknolojisini kullanarak çözüm sunmaktayız.

Ancak tesisin bulunduğu alanın coğrafi özellikleri ve yerleşim birimlerine uzaklığı nedeni ile bazen 3G teknolojisini kullanarak yeterli verim alınamamaktadır.

Bu tür olumsuzlukların yaşandığı durumlarda GSM şebekelerinin bulunduğu lokasyon ve mesafeye göre 2100MHz güçlendirici ve anten uygulamaları yaparak hiç sinyal alınamayan noktalarda dahi 7-8MB internet hızları elde edilebilmektedir.

Projenin uygulanacağı noktada yerleşim merkezine uzaklık çok fazla yada coğrafi engeller ciddi derecede zorlayıcı ise, tesis ile yerleşim birimleri arasına belirli noktalara tekrarlayıcılar ve antenler ile bu çalışma daha da geliştirilebilmektedir.

 

Tek Yönlü (Directional) 3G Antenler

Bu tür antenler tesisin GSM şebekesini birebir görebildiği coğrafi koşullarda uygulanır. Kurulumu ve kalibrasyonu daha zor ve hassas olan bu antenler doğru uygulama yapıldığında ve doğru 3G Router / Modem ile kullanıldığında uzak mesafelerde dahi ciddi verim sağlarlar.

Birden fazla anten girişini destekleyen endüstriyel 3G Router / Modem ürünleri ile kullanıldığında alternatif yönler kullanılarak sinyal güç artırımı ile birlikte daha sağlıklı verim sağlarlar.

 

Çok Yönlü (Omni-Directional) 3G Antenler

Bu tür antenler tesisin GSM şebekesini birebir görmediği coğrafi koşullarda uygulanır. Kurulumu ve kalibrasyonu kolaydır ancak bölgenin GSM şebekesine yakın olması gerekmektedir. Bu antenler GSM şebekesine uzak olan noktalarda sinyal zayıflığına uğrar ancak yakın mesafelerde daha ciddi verim sağlarlar.

Bu antenler 3G sinyal güçlendirici ile kullanıldığında daha sağlıklı verim sağlarlar.

 

Dökümanlar