Parmak IziTanima Cihazlari

Günümüzde parmak izi kişi tespitinin yanında güvenlik kontrol amaçlı olarak anahtar vazifesi görmektedir bu sayede insanlar parmak izlerinden istifade ederek bazı alanlara kısıtlama koyabilir veya bazı elektronik cihazların kontrolünü parmak izleri ile sağlayabilirler.

Parmak izi kontrol sistemleri ihtiyaçlara göre on-line ve off-line çalışabilme özelliğine sahiptir. 

Tüm Geçiş Kontrol Sistemlerinde olduğu gibi parmak izi tanımlamalı geçişte de iki ayak vardır. Donanımsal kısım ve yazılım kısmı... Yazılımsal kısım çok basit gereksinimlere göre tasarlanabildiği gibi kompleks geçiş kontrol sistemlerine uygun programlarda mevcuttur. 

PARMAK İZİ TANIMA SİSTEMİ AKSESUARLARI

Aksesuar olarak parmak izi tanıma sistemlerine bağlanan ve kart okuyucunun yüklenen bilgiler doğrultusunda kumanda ettiği çeşitli donanımlar vardır. Bunlar; Kapı Kilit Sistemleri, Çıkış Butonu, Güç Kaynakları, Kapı Kontakları, Elektromanyetik Kilit, ürünleridir.


PARMAK İZİ TANIMA SİSTEMİ FONKSİYONLARI   

Parmak izi tanıma sistemlerine, CCTV sistemleri, kapı giriş sistemleri, hırsız alarmları ve yangın sistemleri vb. kolayca entegre edilebilir. Kartlı Geçiş işlev, uygulama ve fonksiyonları bakımından hayatın her alanında karşımıza çıkan sistemlerdir. Kartlı Geçiş bir geçiş kontrol noktasından yani kapı , turnike, otopark kapısı, WC Kontrol Kapısı, asansör ya da diğer fiziksel bariyerlerden geçiş hakkı verilmesini ve bu geçişlerin kontrol altına alınmasını sağlar.
 

PARMAK İZİ PDKS SİSTEMİ

PDKS Personel Devam Kontrol Sistemleri en yaygın kullanılan parmak izi tanıma sistemlerine alanlarındandır. Personelin işyerine veya kuruma giriş çıkış bilgilerini takip etmek, kontrol altına almak, bina içindeki hareketlerini yetkilendirmek veya sınırlandırmak amaçlı kullanıldığı gibi, bilgisayara yüklenmiş bir PDKS PROGRAMI aracılığı ile maaş ve puantaj raporları oluşturulmasını da sağlar.

 

Dökümanlar